Poort naar Nationaal Park De Alde Feanen

Grou: het waterpark van Leeuwarden

Grou

Grou, centre • www.grouholland.nl

Grou is in de zomer een van de gezelligste en drukste watersportcentra van Friesland. Het ligt ten zuiden van de Friese hoofdstad Leeuwarden, in 2018 culturele hoofdstad van Europa. De Pikmar is het huismeer, de “rotonde” vanwaar je naar alle windstreken kunt varen. Naar Sneek of naar Nationaal Park De Alde Feanen en het nu ook per boot bereikbare centrum van Drachten en de Turfroute.

Stapsgewijs wordt de plaats opgewaardeerd. Aan het meer verrees in 2014 een nieuw zeilsportcentrum, Zeilcentrum Grou Meet & Eat, met door pleziervaartuigenverzekeraar SON gesponsorde zeilboten. Met dit zeilcentrum en andere nieuwe voorzieningen is Grou een ideale locatie geworden voor een kennismaking met de zeilsport, ook met skûtsjes en andere platbodems. In het dorp en in het naburige Nes zijn zeilscholen. Met een sloep of motorjacht Grou en omgeving verkennen is uiteraard ook mogelijk. Met wat voor vaartuig u ook verschijnt, u kunt in het hart van het dorp aanleggen.

Sint Piter
De zadeldaktoren van de Sint Piter is een baken voor de beroeps- en pleziervaart. Hij trotseert ’s zomers moeiteloos de belegering door watersporters.
De in de twaalfde eeuw in romaanse stijl gebouwde kerk staat op één van de vele voormalige eilandjes waaruit het terpdorp ooit bestond. Rondom de kerk bevinden zich talrijke winkeltjes, cafés en restaurants die de toerist de romantische sfeer van weleer voorschotelen.

www.oostfriesland.info
www.frieslandtravel.nl
www.frieslandholland.nl